Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Zbirka zadataka iz imunologije : priručnik za pripremanje ispita i provjeru znanja (CROSBI ID 742511)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Boranić, Milivoj Zbirka zadataka iz imunologije : priručnik za pripremanje ispita i provjeru znanja. Zagreb: Medicinska naklada, 2005. 86..

Podaci o odgovornosti

Boranić, Milivoj

hrvatski

Zbirka zadataka iz imunologije : priručnik za pripremanje ispita i provjeru znanja

Ova se zbirka zadataka osniva na udžbeniku "Imunologija" I. Andreisa i sur. u izdanju Medicinske naklade, Zagreb, 2004. Namijenjena je studentima koji pripremaju seminare i ispit iz imunologije. Rješavajući zadatke i tražeći odgovore u knjizi, student aktivno usvaja gradivo, umjesto da ga pasivno memorira. Na pitanja iz priručnika student mora tražiti odgovore u udžbeniku, a znanje stečeno čitanjem udžbenika mora primjenjivati u rješavanju pitanja iz priručnika. Zbirka se time uklapa u suvremene smjerove razvoja u medicinskoj nastavi, kojima se nastoji potaknuti stjecanje sposobnosti samostalnoga i kritičkog usvajanja znanja, samostalnog rješavanja zdravstvenih i kliničkih problema i traganja za znanstveno utemeljenim činjenicama. Intelektualni izazov i zadovoljstvo točnim odgovorom dodatni su motivi koji olakšavaju učenje i čine ga zanimljivijim. Zbirka obuhvaća bitne dijelove gradiva. Pitanja su oblikovana na četiri načina. U prvome se nudi pet tvrdnji i traži koja je točna (ili netočna), a u drugome se od četiriju ponuđenih tvrdnji traži kombinacija točnih. Razlikujući točne od prividno točnih informacija, student lakše usvaja gradivo. U pitanjima trećeg oblika navode se dvije tvrdnje koje svaka za sebe mogu biti točne ili netočne, a, ako su točne, mogu, ali ne moraju biti povezane. Tako se potiču logično razmišljanje i kritičko usvajanje gradiva. Četvrti oblik pitanja traži udruživanje ili smisleno redanje ponuđenih pojmova, što potiče aktivno baratanje znanjem. Većina je pitanja sastavljena tako da pretežno sadrži pozitivnu informaciju (tj. točne konstatacije), što pomaže zapamćivanju.

imunologija; zadaci; test

nije evidentirano

engleski

Multiple-choice Questions in Immunology: A Workbook

nije evidentirano

immunology; multiple choice questions; test

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

86

2005.

nije evidentirano

objavljeno

953-176-277-5

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti