Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ponovljivost bioprocesa - uzgoj pekarskog kvasca (CROSBI ID 468922)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Husadžić, Bećir ; Vasić-Rački, Đurđa Ponovljivost bioprocesa - uzgoj pekarskog kvasca // Sažeci, Vol. 2., XV. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Gojo, Miroslav ; Trajkov, Nada ; Smolec, Sonja (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1997. str. 275-x

Podaci o odgovornosti

Husadžić, Bećir ; Vasić-Rački, Đurđa

hrvatski

Ponovljivost bioprocesa - uzgoj pekarskog kvasca

Poznata je da se pri izvedbi šaržnih bioprocesa teško postižu reproducibilni rezultati. Zbog toga je potrebno točno procijeniti njihova međusobna odstupanja. Stoga je u ovom radu, upotrebljavajući teoriju uzoraka, provedena statistička analiza eksperimentalnih podataka dobivenih pri provedbi procesa u istim uvjetima. Kao model bioprocesa je odabran uzgoj pekarskog kvasca. Uzgoj je provođen pri temperaturi 30 C, na točno definiranoj podlozi uz istu aeraciju. Eksperiment je provođen pet puta. Količine nastale biomase i etanola su praćene spektrofotometrijski. Potrošnja glukoze je praćena tekućinskom kromatografijom.

bioproces; pekarski kvasac; ponovljivost

nije evidentirano

engleski

Reproduction of the bioprocess - baker's yeast fermentation

nije evidentirano

bioprocess; baker's yeast; reproduction

nije evidentirano

Podaci o prilogu

275-x.

1997.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Sažeci, Vol. 2., XV. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera

Gojo, Miroslav ; Trajkov, Nada ; Smolec, Sonja

Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI)

Podaci o skupu

XV. Hrvatski skup Kemičara i kemijskih inženjera

poster

01.01.1997-01.01.1997

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija