Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi (CROSBI ID 468801)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Kai}-Rak, Antoinette ; Antoni} Dega~, Katica ; Mesaro{-Kanjski, Elika ; Rak, Davor
hrvatski
Na{a iskustva o mediteranskoj prehrani u turisti~koj ponudi
Hrvatska ima prijednost mediteranske zemlje ~ije pu~anstvo u cilju o~uvanja i promicanja zdravlja ima mogu}nost izbora pravilne prehrane sa svim obilje`jima i prednostima mediteranske prehrane. Tako|er, upravo mediteranska kuhinja je va`an segment na{e turisti~ke ponude. Imaju}i to na umu provedena je anketa u hotelima crikveni~ko-vinodolske i opatijske rivijere. Anketiran je 501 gost u hotelima. Iz rezultata je vidljivo da ~ak 92 posto gostiju koristi polupansion, dakle jedan od glavnih obroka u danu konzumira u hotelu gdje je smje{ten. ^ak 33,9 posto ispitanika izjasnilo se za laganiji meni, s manje masti, dok 22,4 posto ispitanika zbog nekih kroni~nih bolesti `eli dijetalnu prehranu.Upravo nam na{a pozicija, stoljetna tradicija mediteranske kulture i prehrane, ~iji zna~aj u o~uvanju zdravlja sve vi{e dolazi do izra`aja otvara nove mogu}nosti u turisti~koj ponudi.
mediteranska prehrana; turizam;
nije evidentirano
engleski
Our experience with mediteranean diet in tourist offer
nije evidentirano
mediterranean diet; tourism
nije evidentirano
Podaci o prilogu
106-110-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Mediteranska prehrana i zdravlje
Katica, Dijana
Zagreb: Hrvatski farmer
Podaci o skupu
Znanstveno-stru~no savjetovanje Mediteranska prehrana i zdravlje
predavanje
21.05.1998-21.05.1998
Zagreb, Hrvatska