Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja (CROSBI ID 468737)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Katić, Zvonko ; Krička, Tajana ; Pliestić, Stjepan ; Bratko, Justina ; Krivec, Gabrijela ; Sito, Stjepan ;
hrvatski
Utjecaj toplinske dorade kukuruza prije sušenja na hranidbenu kakvoću zrnja
U radu su iznešeni podaci istraživanja kojima je bila svrha ustanoviti da li postoji razlika u kakvoći zrna koje je obrađeno toplinom prije sušenja od uobičajenog postupka dorađivanja poslije sušenja. Rezultati istraživanja provdeni s hibridom kukuruza Bc 492 pokazali su da postoji značajna razlika između sadržaja ljepka i probavljivog proteina u zrnu kukuruza u ovisnosti o postupcima pripreme. Tako je ljepak kod osušenog zrna 21,596 %, a kod parenog 60,9%. Probavljivi protein kod osušenog zrna 6,304 %, a kod parenog zrna 6,75%.
zrno kukuruza; hidrotermički postupak; kakvoća zrnja
nije evidentirano
engleski
Influence of hydrothermal treatment of corn kernel before drying process on corn nutrient quality
nije evidentirano
corn kernel;hydrothermal treatment; quality of corn kernel;
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1-18-x.
1994.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
X. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja
Katić, Zvonko
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Podaci o skupu
X.Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja
predavanje
18.01.1994-21.01.1994
Stubičke Toplice, Hrvatska