Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Populacijska genetika domaćih životinja (CROSBI ID 742444)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Jovanovac, Sonja Populacijska genetika domaćih životinja / Jovanovac, Sonja (ur.). Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta, 2005. 117..

Podaci o odgovornosti

Jovanovac, Sonja

Jovanovac, Sonja

hrvatski

Populacijska genetika domaćih životinja

U skripti su opisani osnovni principi selekcije u populacijama domaćih životinja, temeljeni na genetici populacije, odnosno kvantitativnoj genetici, te molekularnoj genetici.Gradivo je podijeljeno u petnaest tematskih cjelina, od kojih se prvih deset odnosi na sljedeće: pojam i karakterstike populacije ; faktori promjene frekvencije gena i genotipova ; disperzivni procesi i male populacije ; varijabilnost povezanosti kvantitativnih osobina (komponente varijance, sličnost između srodnika, heritabilitet, fenotipske, genetske i okolišne varijacije, uzgojna vrijednost. Preostalih pet poglavlja odnose se na pojam i značaj selekcije, metode selekcije na jedno i više osobina, inbriding i heterozis te primjenu molekularnih markera u selekciji. Na kraju je naveden rječnik pojmova, simbola i oznaka. Za objašnjenja pojedinih tematskih cjelina korišteni su rezultati istraivanja citiranih autora te vlastiti rezultati istraživanja.

domaće životinje ; genetika populacije ; kvantitativna svojstva ; selekcija ; metode selekcije

nije evidentirano

engleski

Population Genetics of Domestic Animals

nije evidentirano

domestic animals ; population genetics ; quantitative traits ; selection ; methods of selection

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta

117

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)