Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada (CROSBI ID 343164)

Ocjenski rad | diplomski rad

Babić, Franjo Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada / Duralija, Boris (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Babić, Franjo

Duralija, Boris

hrvatski

Utjecaj primjene giberelina na morfološka svojstva sorti jagoda Maya i Marmolada

Istraživanje je provedeno u nasadu jagoda u Šašinovcu (blizu Zagreba). Biljke su posađene krajem svibnja 2001. godine. U pokusu su sa biljnim regulatorom rasta giberelinom (GA3) tretirane dvije različite sorte jagoda (Marmolada i Maya). Mjerena su morfološka svojstva jagoda. Primjena giberelina nije dovela do pozitivnih rezultata u rodnosti (ranija zrelost i veći urod) u ovakvom uzgoju izvan sezone. Tretirane biljke razlikovale su se od onih kontrolnih netretiranih samo za generativna svojstva i to broj plodova. Zbog malih koncentracija koje se primjenjuju, uporaba giberelina mora se pažljivo provoditi. Primjena giberelina u suvremenoj proizvodnji jagoda nalazi sve širu uporabu, te bi u Republici Hrvatskoj trebalo provesti sustavnija istraživanja na ovoj problematici.

Fragaria x ananassa; regulator rasta; plod; rodnost

nije evidentirano

engleski

The influence of application of gibberelic acid on the morphological performance of the strawberry cultivars Maya and Marmolada

nije evidentirano

Fragaria x ananassa; growth regulator; fruit; yield

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

22.07.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)