Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Percepcija rizika u proizvodnji povrća (CROSBI ID 343139)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bagarić, Damir Percepcija rizika u proizvodnji povrća / Njavro, Mario (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Bagarić, Damir

Njavro, Mario

hrvatski

Percepcija rizika u proizvodnji povrća

Kod donošenja proizvodnih odluka (taktičkih odluka), ali i investicijskih odluka proizvođači povrća se najviše oslanjaju na iskustva i mišljenje članova obitelji. Manje je važno mišljenje kupaca i kolega, dok je mišljenje znanstvenika, savjetodavaca i bankara gotovo nevažno. Kao najveći izvor rizika ocjenjeno je zdravlje vlasnika i njegove obitelji, mogućnost naplate prodanoga, vremenske neprilike, preferencije potrošača, cijene poljoprivrednih proizvoda, mogućnost plasmana, bolesti i štetnici. Ostali ponuđeni izvori rizika manje su važni.Od strategija za kontrolu rizika najvažnije su proizvodne tehnike i proizvodnja za poznatoga kupca. Značajno je primijetiti malo korištenje osiguranja usprkos velikom značenju vremenskih neprilika kao izvora rizika.

percepcija; rizik; povrće

nije evidentirano

engleski

Risk perceptions in vegetable production

nije evidentirano

perceptions; risk; vegetable

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

25.07.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)