Sušenje prethodno parenog kukuruznog zrna : energija za sušenje i kakvoća zrnja (CROSBI ID 82507)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Katić, Zvonko ; Krička, Tajana ; Pliestić, Stjepan ; Bratko, Justina ; Krivec, Gabrijela ; Sito, Stjepan
hrvatski
Sušenje prethodno parenog kukuruznog zrna : energija za sušenje i kakvoća zrnja
U radu su izneseni podaci istraživanja kojima je bila svrha ustanoviti kolika je razlika u potrebi energije i kakvoći zrnja kukuruza koje je obrađeno toplinom prije sušenja od danas uobičajenog postupka dorađivanja toplinom suhog zrnja u mješaonicama krmnih smjesa. Suho zrnje dorađuje se toplinom radi povećanja iskoristivosti hrane. Tijekom dorade potrebnoje zrnju dodavati vodu i toplinsku ili mehaničku energiju. Dorada zrnja toplinom prije sušenja omogućava uštedu energije jer nije potrebno isparavati naknadno dodanu vodu iz zrnja.
zrno kukuruza; parenje; energija; kakvoća zrnja
nije evidentirano
engleski
Cooking corn before drying : energy for drying and nutrient quality
nije evidentirano
corn kernel; cooking; energy; nutrient quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
37 (1)
1995.
3-11-x
objavljeno
0023-4850