Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Značaj higijenske kvalitete mlijeka u proizvodnji sira (CROSBI ID 512772)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad

Antunac, Neven Značaj higijenske kvalitete mlijeka u proizvodnji sira // Zbornik predavanja / Mr. Zdravko Barać (ur.). Zagreb: HLAD-Papirna konfekcija, Pluska, 2005. str. (41-58)-x

Podaci o odgovornosti

Antunac, Neven

hrvatski

Značaj higijenske kvalitete mlijeka u proizvodnji sira

Proizvodnja kvalitetnog ovčjeg pa i svih ostalih vrsta sira, ovisi o kvaliteti mlijeka za sirenje, prije svega higijenskoj. U radu su navedene osnovne vrste ovčjih sireva koji se proizvode u Europi i mliječne pasmine ovaca. Higijenska kvaliteta mlijeka podrazumjeva ukupan broj mikroorganizama i somatskih stanica te su prikazani kriteriji koji su prihvaćeni u zemljama EU pa tako i u Hrvatskoj. U radu je prikazan dio rezultata istraživanja u okviru Projekta "Fiziološka granica broja somatskih stanica u dijagnozi mastitisa ovaca", a odnosi se na rezultate higijenske kvalitete mlijeka istočnofrizijskih ovaca i izolirane uzročnike mastitisa. Istaknut je utjecaj somatskih stanica na kvalitetu mlijeka i značaj proizvodnje higijenski kvalitetnog mlijeka.

(ovčje mlijeko; higijenska kvaliteta; sir; somatske stanice; mastitis

nije evidentirano

engleski

Importance of hygiene milk quality in cheese production.

nije evidentirano

Ewe milk; hygine quality; cheese; somatic cell; mastitis;

nije evidentirano

Podaci o prilogu

(41-58)-x.

2005.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik predavanja

Mr. Zdravko Barać

Zagreb: HLAD-Papirna konfekcija, Pluska

Podaci o skupu

Sedmo savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj

predavanje

13.10.2005-14.10.2005

Zadar, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)