Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

IV. hrvatski konsenzus o hormonskom nadomjesnom liječenju u klimakteriju i postmenopauzi - Kako primjerenom uporabom hormonskog nadomjesnog liječenja postići dobrobit i umanjiti rizike? (CROSBI ID 742381)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Šimunić, Velimir ; Koršić, Mirko ; Ciglar, Srećko IV. hrvatski konsenzus o hormonskom nadomjesnom liječenju u klimakteriju i postmenopauzi - Kako primjerenom uporabom hormonskog nadomjesnog liječenja postići dobrobit i umanjiti rizike? / Šimunić, Velimir ; Koršić, Mirko ; Ciglar, Srećko (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo za menopauzu HLZ-a, 2005. 31..

Podaci o odgovornosti

Šimunić, Velimir ; Koršić, Mirko ; Ciglar, Srećko

Šimunić, Velimir ; Koršić, Mirko ; Ciglar, Srećko

hrvatski

IV. hrvatski konsenzus o hormonskom nadomjesnom liječenju u klimakteriju i postmenopauzi - Kako primjerenom uporabom hormonskog nadomjesnog liječenja postići dobrobit i umanjiti rizike?

U Šibeniku je u svibnju 2005. održan IV. konsenzus, simpozij o hormonskom nadomjesnom liječenju (HNL) u klimakteriju i postmenopauzi. Malo je područja medicine koja su u Hrvatskoj u desetak godina, na redovitim stručnim sastancima, stvorila već četvrti konsenzus o nekom problemu. Za to postoji više razloga. Područje menopauzalne medicine vrlo je dinamočno i brojne su eksperimentalne, opservacijske i randomizirane studije koje upotpunjuju naše znanje. Nedavno su objavljeni rezultati velikih randomiziranih kontroliranih studija te njihove reanalize.Četvrti konsenzus o HNL-u zasnovan je na svim svjetskim znanstvenim spoznajama prema stupnjevima značajnosti, novim preporukama svjetskih i europoskih strukovnih udruga te našem dvadesetogodišnjem iskustvu na tom području medicine koji su izneseni u skripti.

HNL; postmenopauza; kvaliteta života

nije evidentirano

engleski

IV. Croatian konsensus on hormone replacement treatment in climacterium and postmenopause- How does appropriate usage of hormone replacement therapy increase benefit and decrease risks?

nije evidentirano

HRT; postmenopause; QoL

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatsko društvo za menopauzu HLZ-a

31

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti