Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda (CROSBI ID 342512)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vacek, Tomislav Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Vacek, Tomislav

Vahčić, Nada

hrvatski

Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda

Kvaliteta meda bitno doprinosi njegovu značaju u prehrani. Pri utvrđivanju kvalitete meda važno je odrediti fizikalno-kemijska i senzorska svojstva meda. Ona ovise o brojnim faktorima, kao što su botaničko i geografsko porijeklo, klimatski uvjeti, način proizvodnje, te uvjeti i dužina skladištenja. U ovom radu ispitivani su fizikalno-kemijski parametri i senzorska procjena 103 uzorka različitih vrsta meda. Određivani su sljedeći parametri: električna provodnost, maseni udjel vode, maseni udjel reducirajućih šećera i saharoze, kiselost, aktivnost dijastaze i invertaze, maseni udjel hidroksimetilfurfurala (HMF), specifični kut rotacije.

fizikalno-kemijski parametri; korelacija; med; senzorska procjena

nije evidentirano

engleski

Correlation of physico-chemical parameters and sensory evaluation of honey samples

nije evidentirano

physico-chemical parameters; correlation; honey; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51

05.10.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija