Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda (CROSBI ID 342512)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Vacek, Tomislav
Vahčić, Nada
hrvatski
Korelacija fizikalno-kemijskih parametara i senzorske procjene uzoraka meda
Kvaliteta meda bitno doprinosi njegovu značaju u prehrani. Pri utvrđivanju kvalitete meda važno je odrediti fizikalno-kemijska i senzorska svojstva meda. Ona ovise o brojnim faktorima, kao što su botaničko i geografsko porijeklo, klimatski uvjeti, način proizvodnje, te uvjeti i dužina skladištenja. U ovom radu ispitivani su fizikalno-kemijski parametri i senzorska procjena 103 uzorka različitih vrsta meda. Određivani su sljedeći parametri: električna provodnost, maseni udjel vode, maseni udjel reducirajućih šećera i saharoze, kiselost, aktivnost dijastaze i invertaze, maseni udjel hidroksimetilfurfurala (HMF), specifični kut rotacije.
fizikalno-kemijski parametri; korelacija; med; senzorska procjena
nije evidentirano
engleski
Correlation of physico-chemical parameters and sensory evaluation of honey samples
nije evidentirano
physico-chemical parameters; correlation; honey; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
51
05.10.2005.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb