Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Vodič kroz uspješnu potragu za poslom (CROSBI ID 756748)

Druge vrste radova | računalni programski paket

Babarović, Toni ; Dubravac, Jozo ; Škrabalo, Marina Vodič kroz uspješnu potragu za poslom // Vodič kroz uspješnu potragu za poslom - web portal. 2005.

Podaci o odgovornosti

Babarović, Toni ; Dubravac, Jozo ; Škrabalo, Marina

hrvatski

Vodič kroz uspješnu potragu za poslom

"Vodič kroz uspješnu potragu za poslom" zamišljen je kao Internetski savjetodavni sustav za donošenje profesionalnih odluka. Posebnost ovog pristupa je u tome što ujedinjuje klasično psihološko savjetovanje i modernu informacijsku tehnologiju. U svojoj biti predstavlja individualno psihološko savjetovanje preko Internetske i e-mail komunikacije (elektronskom poštom ) između klijenta i savjetovatelja. Srž savjetodavnog sustava čini Internet "portal" postavljen na stranici www.za-posao.net . Klijentu se na početku savjetodavnog procesa, u dogovoru sa savjetovateljem, dodjeli korisnička lozinka za pristup na stranice Vodiča te on postaje registrirani korisnik. Svaki klijent-korisnik Internet savjetodavnog sustava- ima svog osobnog profesionalnog savjetovatelja koji ga prati i usmjerava kroz savjetodavni proces. Klijent prolazi kroz niz lekcija i vježbi na stranicama Vodiča koje predstavljaju strukturirani i vođeni savjetodavni intervju. Od klijenta se zahtijeva da detaljno prođe kroz sve lekcije programa, odgovara na pitanja, ispunjava upitnike te upisuje svoje komentare i razmišljanja u za to predviđene obrasce. Klijent nakon završetka svake lekcije programa sve svoje odgovore "šalje" savjetovatelju, odnosno pohranjuje u bazu podataka kojoj savjetovatelj ima pristup. Dakle, sve odgovore i komentare klijenta prati psiholog - profesionalni savjetovatelj. Na taj se način ostvaruje izravna i osobna komunikacija između savjetovatelja i klijenta, a Internetski "portal" postaje medij komunikacije.

nezaposleni; potraga za poslom; računalo; Internet

nije evidentirano

engleski

Computer based job search - counseling program

nije evidentirano

unemployed; job search; computer; Internet

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Vodič kroz uspješnu potragu za poslom - web portal

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Psihologija