Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sociologijska studija za podrucje Koprivnicko-krizevacke zupanije (CROSBI ID 750185)

Druge vrste radova | ostalo

Seferagić, Dušica ; Župančić, Milan ; Lončar-Butić, Nataša Sociologijska studija za podrucje Koprivnicko-krizevacke zupanije // Institut za društvena istraživanja. 1998.

Podaci o odgovornosti

Seferagić, Dušica ; Župančić, Milan ; Lončar-Butić, Nataša

hrvatski

Sociologijska studija za podrucje Koprivnicko-krizevacke zupanije

Studija je rezultat jednog case studyja u okviru teme Selo u tranziciji. Sastoji se od devet poglavlja: Uvoda, Osnovnih obiljezja stanovništva i domacinstava, Osnovnih problema prostornih uvjeta zivota stanovnika, Prioritetnih potreba u uredenju prostora, Aspiracija i atraktivnih elemenata u prostornom razvoju, Mreze naselja u Zupaniji, Zakljucka te Referenci i Priloga, prakticno studija se sastoji od teorijskog pristupa pa do mapa. Osnovni nalazi ukazuju na pretezno slabljenje sela a u vecem dijelu i na njegovo odumiranje. Podaci upucuju na takav zakljucak. Ipak se pojavljuju i neke svijetle tocke, neke mogucnosti za revitalizaciju. U istrazenom slucaju one se odnose na razvoj vitalnih gospodarstava koja se u tom kraju pojavljuju. Ovakav case study daje potvrdu primjeni ove metode za izucavanje razlicitih situacija u Hrvatskoj, jer uz globalne društvene procese znatno djeluju i lokalne prilike.

selo u tranziciji; prioritetne potrebe; revitalizacija

nije evidentirano

engleski

Sociological Study of Koprivnica - Krizevci Parish

nije evidentirano

village in transition; priority needs; revitalisation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za društvena istraživanja

1998.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija