Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Usavršavanje mentora i mentorica studenata germanistike (CROSBI ID 756674)

Druge vrste radova | rukopis

Häusler, Maja Usavršavanje mentora i mentorica studenata germanistike // izvještaj o usavršavanju mentora za njemački jezik. 2004.

Podaci o odgovornosti

Häusler, Maja

hrvatski

Usavršavanje mentora i mentorica studenata germanistike

Seminar za usavršavanje mentora i mentorica studenata germanistike održan je 19. i 20. studenog 2004. godine u organizaciji Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Goethe-Instituta u Zagrebu. Seminaru je prisustvovalo 36 nastavnika i nastavnica njemačkog jezika kod kojih studenti germanistike, koji se pripremaju za nastavnički poziv, obavljaju školsku praksu. U okviru teme seminara "Promatranje nastave i savjetovanje kandidata" obrađena je ova problematika: globalno i ciljano promatranje nastave ; pripremljeno promatranje pojedinih odabranih kriterija ili aspekata (nastavnih ciljeva i sadržaja, strukturiranja sata, oblika i metoda rada, ponašanja i interakcije) ; verbalno i neverbalno ponašanje nastavnika ; interakcija između nastavnika i učenika, među učenicima ; reagiranje na pogreške i ponašanje pri ispravljanju pogrešaka ; postupci u prijelazu između pojedinih faza sata ; razlikovanje promjenjivih i nepromjenjivih elemenata ponašanja ; analiza satova ; vođenje razgovora s kandidatom ; savjetovanje, ukazivanje na dobre strane i na propuste ; samoprocjena kandidata ; protokoli promatranja nastave ; kriteriji prosudbe probnih satova kandidata.

nastava stranih jezika; učiteljske vještine

nije evidentirano

engleski

Training Course for Supervisors of German Language Students

nije evidentirano

Foreign Language Teaching; Teaching Skills

nije evidentirano

Podaci o izdanju

izvještaj o usavršavanju mentora za njemački jezik

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija