Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

The Technical and Technological Analysis of Centralised and Decentralised Passenger Terminals at Airports (CROSBI ID 468368)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Pavlin, Stanislav ; Štefančić, Gordana ; Stipetić, Antun The Technical and Technological Analysis of Centralised and Decentralised Passenger Terminals at Airports // 2nd International Conference on Traffic Science Proceedings (2. Mednarodno znanstveno-strokovno posvetovanje o prometni znanosti - Zbornik referatov) / Jakomin, Livij ; Fabjan, Daša (ur.). Portorož: Fakulteta za pomorstvo in promet Univerza v Ljubljani, 1998. str. 315-318-x

Podaci o odgovornosti

Pavlin, Stanislav ; Štefančić, Gordana ; Stipetić, Antun

engleski

The Technical and Technological Analysis of Centralised and Decentralised Passenger Terminals at Airports

Prijam i otprema putnika i prtljage odvija se na zračnim lukama u putničkim terminalima, koji se po primjeni tehnologije prijama i otpreme dijele na centralizirane i decentralizirane. Decentralizirani putnički terminali su primijenjivani uglavnom, ali znatno manje nego centralizirani u SADu, a rijetko u Europi. Na bazi modela Zračne luke Zagreb i razine godišnjeg prometa 3-4 milijuna putnika, napravljen je proračun potrebnih kapaciteta primarnih tehnoloških sadržaja u centraliziranoj i decentraliziranoj tehnologiji. Rezultati su pokazali da decentralizirana tehnologija zahtijeva veći broj sadržaja, ljudstva i površina putničkog terminala. Analizirane su razlike u potrebnim kapacitetima i dane tendencije, koje ukazuju da će se u budućnosti uglavnom primijenjivati centralizirana tehnologija prijama i otpreme putnika i prtljage.

Centralised/decentralised Passenger Terminals; Handling Technology; Passenger Terminal Capacities

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

315-318-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

2nd International Conference on Traffic Science Proceedings (2. Mednarodno znanstveno-strokovno posvetovanje o prometni znanosti - Zbornik referatov)

Jakomin, Livij ; Fabjan, Daša

Portorož: Fakulteta za pomorstvo in promet Univerza v Ljubljani

Podaci o skupu

2nd International Conference on Traffic Science (2. Mednarodno znanstveno-strokovno posvetovanje o prometni znanosti)

predavanje

24.10.1998-28.10.1998

Trst, Italija; Patras, Grčka

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport