Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kupleti, šaljivi monolozi i prizori. Gramofonski zapisi članova Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1906-1930. (CROSBI ID 756553)

Druge vrste radova | ostalo

Hećimović, Branko Kupleti, šaljivi monolozi i prizori. Gramofonski zapisi članova Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1906-1930. // Kupleti, šaljivi monolozi i prizori. Gramofonski zapisi članova Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1906-1930.. 2005.

Podaci o odgovornosti

Hećimović, Branko

hrvatski

Kupleti, šaljivi monolozi i prizori. Gramofonski zapisi članova Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1906-1930.

Izdanje se sastoji od nosača zvuka, CD-a, na kojem se nalazi 26 izabranih zvučnih zapisa kupleta i šaljivih monologa i prizora u izvođenja članova HNK-a i članova kabareta, od Arnošta Grunda i Gjure Prejca do Vlaha Paljetka, Branka Tepavca, Dejana Dubajića i Branka Vojvodića, te od popratne knjižice koja sadrži uvodni tekst o snimanju zvučnih zapisu u Hrvatskoj i o vedrim, zabavnim pločama i njihovim vrstama, te leksikonski pisane jedinice o svim zastupljenim izvođačima. Snimke izabrao i tekst napisao B. Hećimović.

glumac; kazalište; gramofon; ploča; snimka; zapis; prizor; kuplet; pjesma; kabaret

Hrvatski državni arhiv, Zagreb, 2005.

engleski

Couplets, comic monologues and scenes. Gramophone recordings of members of the Croatian national theatre in Zagreb, 1906-1930.

nije evidentirano

actor; theatre; gramophone; record; recording; soundtrack; scene; couplet; song; cabaret

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Kupleti, šaljivi monolozi i prizori. Gramofonski zapisi članova Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1906-1930.

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija