Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke (CROSBI ID 468305)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Pozderović, Andrija ; Moslavac, Tihomir Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Vladimir Marić i dr. (ur.). Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 30-x

Podaci o odgovornosti

Pozderović, Andrija ; Moslavac, Tihomir

hrvatski

Korelacija reoloških svojstava i temperature smrzavanja kaše jabuke

Reolo{ka svojstva hrane kod niskih temperatura a posebno u fazi smrzavanja zna~ajna su zbog provedbe i unapre|enja procesa smrzavanja hrane. Do sada su provedena brojna istra`ivanja reolo{kih svojstava hrane kod niskih temperatura ali ne i u fazi smrzavanja nakon po~etne temperature smrzavanja. Na{a prethodna istra`ivanja su pokazala da u toj fazi reolo{ka svojstva hrane ovise o brzini hla|enja, udjelu suhe tvari i brzini smicanja. U ovom radu je istra`ivana korelacija reolo{kih svojstava i temperature smrzavanja ka{e jabuke. Istra`ivanja su provedena s ka{om jabuke razli~itog udjela suhe tvari kod razli~itih brzina smicanja i brzina hla|enja. Reolo{ka svojstva su odre|ena rotacijonim viskozimetrom s rashladnom jedinicom. Temperatura smrzavanja je odre|ena diferencijalnom termi~kom analizom - DTA. Rezultati su pokazali korelaciju izme|u udjela suhe tvari ka{e jabuke, temperature smrzavaja i reolo{kih svojstava.

reološka svojstva; kaša jabuke; niske temperature; temperatura smrzavanja; diferencijalna termička analiza-DTA

nije evidentirano

engleski

Correlation between rheological properties and freezing temperature of apple puree

nije evidentirano

rhelogical properties; apple puree; low temperatures; freezing temperature; differential thermal analysis-DTA

nije evidentirano

Podaci o prilogu

30-x.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista

Vladimir Marić i dr.

Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Podaci o skupu

3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA

poster

10.06.1998-12.06.1998

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano