Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Trendovi razvoja turizma Baške-perspektive i mogućnosti (CROSBI ID 756474)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Cerović, Zdenko Trendovi razvoja turizma Baške-perspektive i mogućnosti // Turizam Baške - gospodarska orijentacija i sudbina. 2005.

Podaci o odgovornosti

Cerović, Zdenko

hrvatski

Trendovi razvoja turizma Baške-perspektive i mogućnosti

Trendovi razvoja turizma na nekoj destinaciji osnov su mogućnosti ukupnog potencijalnog razvoja neke destinacije, pa tako i razvoju Baške kao afirmirane turističke destinacije koja je prošle godine ušla u drugo stoljeće svoje turističke povijesti. Trendovi turističke ponude Baške samo su dio složenog sustava turističke ponude koja mora biti u suglasju sa očekivanim trendovima potreba i motiva turista koji će u budućnosti posjećivati turističke objekte na prostoru općine Baške ili drugih turističkih destinacija susjednih općina i turističkih destinacij otoka Krka. Cilj ovog rada u kome se želi prikazati moguće i očekivane oblike trendova turističke ponude i potražnje koji se mogu očekivati na prostoru općine Baške u budućim vremenima. Cilj ovog prikaza na Okruglom stolu « Turizam Baške, gospodarska orjentacija i sudbina» je iznjeti moguće trendove koji se mogu predvidjeti od značaja za Bašku i njenu okolicu kao i cijeli otok Krk kao prirodni prostor koji okružuje općinu Bašk i koje je ostavilo traga u stoljetnom razvoju turističkih tijekova na samu Bašku, ali i otok Krk. Zadatak je prikazati opće trendove i njihovu apliciranost na očekivane promjene i mogućnosti primjene tih promjena na razvoj turističkih sadržaja i objekata u općini Baška. Raspoloživa građa i dopustivi modeli omogućuju da se pouzdano predvidi mogući trendovi razvoja turističkih kretanja u Baški. Materijal se prikazuje u tri cjeline te se na jezgroviti način i razvidan svakom čitatelju kojeg zanimaju trendovi turističke potražnje od općih ka mogućim, a posebno očekivanim na prostoru Baške. U prvom poglavlju navode se trendovi potražnje na turističkom tržištu, prikazuju se opći trendovi potražnje na turističkom tržištu i opća obilježja turističkih potreba sa naznakom koji su to mogući oblici primjenjivi na prostoru općien Baške. U drugom poglavlju prikazuju se očekivana nova turistička tržišta za prostore Baške, iznose se potencijalna turističke tržišta i njihova implementacija za općinu Baška. U trećem poglavlju iznose se trendovi turističke potražnje za pojedinim oblicima i vrstama turističkih objekata i sadržaja koji se mogu očekivati u općini Baška. Trendovi koji će biti oguće očekivati u pojedinim objektima za smještaj ili drugim ugostiteljsko turističkim objektima samo su dio ukupne turističko razvojne strukture očekivanih potreba koje će u očekivanom vremenu dotaknuti i turističku ponudu u općini Baška.

: trendovi razvoja; turistička ponuda; turistička potražnja; turizam Baške

nije evidentirano

engleski

Trends in tourism development in Baska

nije evidentirano

tourist offer; tourist demand; trends development; Baska

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Turizam Baške - gospodarska orijentacija i sudbina

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija