Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Brza cesta Čaporice-Kamensko - Procjena razine i rasprostiranje zvuka od prometa (CROSBI ID 756469)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Marušić, Dušan ; Stazić, Tatjana ; Petrov, Vedran Brza cesta Čaporice-Kamensko - Procjena razine i rasprostiranje zvuka od prometa // Građevinsko-arhitektonski fakultet Sveučilišta u Splitu. 2005.

Podaci o odgovornosti

Marušić, Dušan ; Stazić, Tatjana ; Petrov, Vedran

hrvatski

Brza cesta Čaporice-Kamensko - Procjena razine i rasprostiranje zvuka od prometa

Elaborat o procjeni razine i rasprostiranja buke rađen je za potrebe Studije o utjecaju na okoliš brze ceste Čaporice-Kamensko. U elaboratu je procijenjeno rasprostiranje zvuka izvan ruba kolnika te su dobivene veličine razine zvuka uspoređene s dopuštenom bukom na otvorenim površinama. Provedenim proračunom ekvivalentne razine buke od prometa vozila utvrđeno je da razina buke u dijelu naselja Peša i Ćopekov Kuk premašuje dopuštene vrijednosti za noć (50 dB(A), od 22 do 6 sati). Ugroženi objekti nalaze se 70 m u naselju Peša, odnosno 100 m u naselju Ćopekov Kuk od ruba prometnice. Kao mjera zaštite predloženi su zidovi protiv buke. Zaštita kuća od prometne buke u okolici raskrižja spojne ceste (buduća BC-D220) s D-220 i dijela brze ceste neposredno pred isto raskrižje riješiti će se u glavom projektu rekonstrukcije ceste D-220 (dio II faze), projektom buke.

brza cesta; rasprostiranje zvuka; dpuštene razine buke; mjere zaštite od buke

nije evidentirano

engleski

Highway Čaporice - Kamensko - The assesment of sound level and sound disperzion from the traffic

nije evidentirano

highway; sound disperzion; sound limit values; sound protection mesures

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Građevinsko-arhitektonski fakultet Sveučilišta u Splitu

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo