Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Arheološka izložba Zvonimirovo i Josipovo groblja staro- hrvatskoga doba na području Virovitičko-podravske Županije (CROSBI ID 750143)

Druge vrste radova | izložba

Tomičić, Željko Arheološka izložba Zvonimirovo i Josipovo groblja staro- hrvatskoga doba na području Virovitičko-podravske Županije // IARH, Zagreb. 1997.

Podaci o odgovornosti

Tomičić, Željko

hrvatski

Arheološka izložba Zvonimirovo i Josipovo groblja staro- hrvatskoga doba na području Virovitičko-podravske Županije

Arheološka tematska izložba nastala je kao rezultat višegodišnjih arheoloških istraživanja na području Virovitičko-podravske županije, posebice na nekoliko iskazljivih kosturnih rodovskih grobalja na redove (Zvonimirovo, Josipovo). Na izložbi koja je organizirana u suradnji s muzejskim ustanovama u Virovitici, Slatini i Slavonskom Brodu, predstavljene su odabrane grobne cjeline s nalazima pretežito nakitnih tvorevina iz hrvatskoga ranog srednjovjekovlja.

Hrvatski rani srednji vijek; groblja; grobne cjeline; Virovitičko-podravska županija; nakit;

nije evidentirano

engleski

Archaeological exhibition Zvonimirovo and Josipovo graveyards from the Croatian early Mediaeval period in the Virovitica and Podravina county

nije evidentirano

Croatian Early Middle Ages; Graveyards; Grave Units; Virovitica-podravina County; Jewels;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

IARH, Zagreb

1997.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija