Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

O mjestu i značaju ustavnopravnog identiteta republike Hrvatske u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji (CROSBI ID 508547)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Bačić, Arsen O mjestu i značaju ustavnopravnog identiteta republike Hrvatske u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji // Nacionalni i kulturni identitet Hrvatske i članstvo u Europskoj uniji - od Rimskog carstva do EU : okrugli stol / Kuzmić, Marin (ur.). Split: Europski pokret, 2005. str. 1-158-x

Podaci o odgovornosti

Bačić, Arsen

hrvatski

O mjestu i značaju ustavnopravnog identiteta republike Hrvatske u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji

U historijskom procesu konstitucionalizacije države-nacije tijekom XIX i XX st. konstrukcija njenog supstancijalnog identiteta rješavala se na duže staze. na isti se način ovo pitanje rješava i danas kada je pred hrvatskom mogućnost ulaska u proširenu EU a takva mogućnost otvara potrebu očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta RH.

ustav; identitet; proširenje EU

nije evidentirano

engleski

constitutional identity of Croatia and EU enlargement

nije evidentirano

constitution; identity; EU enlargement

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-158-x.

2005.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Okrugli stol Nacionalni i kulturni identitet Hrvatske i članstvo u Europskoj uniji - od Rimskog carstva do EU (2005 ; Split)

poster

02.05.2005-09.05.2005

Split, Hrvatska

Povezanost rada

Pravo