Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dvojne ranokršćanske crkve u Podvršju (CROSBI ID 756198)

Druge vrste radova | ostalo

Uglešić, Ante Dvojne ranokršćanske crkve u Podvršju // Dvojne ranokršćanske crkve u Podvršju. Zadar : Sveučilište u Zadru, Odjel za arheologiju : Arheološki muzej, 2004. Str. 25.. 2004.

Podaci o odgovornosti

Uglešić, Ante

hrvatski

Dvojne ranokršćanske crkve u Podvršju

U knjizi su objavljeni rezultati sustavnih arheoloških istraživanja ranokršćanskih dvojnih crkava pronađenih na položaju Glavčine u Podvršju (općina Ražanac) kod Zadra. Radi se o jednom od najznačajnih do danas pronađenih ranokršćanskih arheoloških nalazišta na području Hrvatske. Osim ostataka arhitekture pronađeno je više od 800 različitih ulomaka ranokršćanske kamene plastike i ukrasnih dijelova arhitekture, groblje koje je antropološki obrađeno i mnoštvo sitnih pokretnih nalaza.

Podvršje; rano kršćanstvo; arhitektura

Izdano povodom izložbe Dvojne ranokršćanske crkve u Podvršju u Arheološkom muzeju u Zadru.

engleski

Double Early Christian churches in Podvršje

nije evidentirano

Podvršje; Early Christianity; architecture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Dvojne ranokršćanske crkve u Podvršju. Zadar : Sveučilište u Zadru, Odjel za arheologiju : Arheološki muzej, 2004. Str. 25.

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija