Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Stavovi i potrošnja nautičara u Hrvatskoj Nautika – Tomas 2004. (CROSBI ID 756168)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Marušić, Zrinka ; Horak, Siniša ; Čorak, Sanda Stavovi i potrošnja nautičara u Hrvatskoj Nautika – Tomas 2004. // Institut za turizam, Zagreb. 2005.

Podaci o odgovornosti

Marušić, Zrinka ; Horak, Siniša ; Čorak, Sanda

hrvatski

Stavovi i potrošnja nautičara u Hrvatskoj Nautika – Tomas 2004.

Nautički turizam Hrvatske zauzima sve značajnije mjesto u ukupnom turizmu Hrvatske, pa je stoga posato i predmetom jednog od istraživanja Instituta za turizam, koje je pod skraćenim nazivom TOMAS-Nautika prvi put provedeno 2001. godine, ako pilot istraživanje, a 2004. godine kao prvo cjelovito istraživanje takve vrste u nas. Ovo istraživanje zapravo predstavlja proširenje osnovnog istraživanja Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS. Podaci prikupljeni istraživanjem TOMAS-Nautika 2004.opisuju sociodemografska obilježja gostiju-nautičara koji posjećuju Hrvatsku, obilježja njihovog putovanja i boravka, odnosno plovidbe u Hrvatskoj, stavove o ponudi marina i naših turističkih mjesta te potrošnju nautičara. Istraživanje TOMAS-Nautika 2004.posebno je važno i zbog činjenice da u 2005. godini Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka RHrvatske planira pokrenuti izradu Strategije razvitka nautičkog turizma u Hrvatskoj, za koju su podaci prikupljeni TOMAS nautika istraživanjem vrlo dragocjeni. U radu se detaljno obrazlaže metodologija istraživanja i obrade podataka, a u poglavlju nalazi istraživanja prikazuju se rezultati istraživanja svakog pojedinog obilježja na skupu svih ispitanika-nautičara te se navode značajnija odstupanja, ako postoje, u odnosu na zemlju porijekla nautičara, dužinu plovila i način organizacije plovidbe (individualna plovidba ili čarter). U prilogu se na hrvatskom i engleskom jeziku, prikazuju sva obilježja putovanja, plovidbe i boravka nautičara u Hrvatskoj prema zemljama porijekla nautičara, dužini plovila i organizaciji plovidbe.

turizam; nautički turizam; turistička potražnja; turistička potrošnja; stavovi turista; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Attitudes and expenditures of yachtsman in Croatia – TOMAS - summer 2004

nije evidentirano

tourism; nautical tourism; tourist demand; tourist expenditures; tourist attitudes; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija