Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Konkurentnost hrvatskog nautičkog turizma (CROSBI ID 756166)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Horak, Siniša ; Marušić, Zrinka ; Mikačić, Vesna ; Krešić, Damir Konkurentnost hrvatskog nautičkog turizma // Institut za turizam, Zagreb. 2004.

Podaci o odgovornosti

Horak, Siniša ; Marušić, Zrinka ; Mikačić, Vesna ; Krešić, Damir

hrvatski

Konkurentnost hrvatskog nautičkog turizma

Cilj je ovog istraživanja utvrditi konkurentnost hrvatskog nautičkog turizma u međunarodnom konkurentskom okruženju, ali jednako tako i ustvrditi moguće dosege takve analize s obzirom na raspoložive i dostupne izvore podataka. U radu se objašnjava pojam nautičkog turizma, zatim se ukratko analizira dosadašnji razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj te njegovo postojeće stanje i razvojne perspektive, a potom i trendovi u nautičkom turizmu na Mediteranu, koji predstavlja konkurentsko okruženje za hrvatski nautički proizvod. Nakon toga, data je, na temelju raspoloživih podataka, ocjena konkurentnosti hrvatskog nautičkog turizma u odnosu na izabrane zemlje konkurentskog kruga na Mediteranu i to sa stajališta raspoloživih kapaciteta, cijena usluga te stavova nautičara o ponudi. U sažetku i zaključku se sintetiziraju ukupni nalazi istraživanja.

turizam; nautički turizam; konkurentnost; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Competitiveness of Croatian nautical tourism

nije evidentirano

tourism; nautical tourism; competitiveness; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija