Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus) (CROSBI ID 341348)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Hajduk, Ivana
Tomašić, Jelka
hrvatski
Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus)
Enzim L, D-aminopeptidaza hidrolizira vezu između L-alanina i D-izoglutamina u pentapeptidu L-Ala-D-izoGln-mezoDAP-D-Ala-D-Ala. Aminopeptidaza je izolirana iz seruma zamorčića kombinacijom različitih kromatografskih tehnika. Enzim je pročišćen 800 puta a enzimska aktivnost pročišćenog uzorka je iznosila 16% od početne aktivnosti seruma. Molekulska masa nativnog enzima je određena pomoću HPLC metode i iznosi oko 177 kDa.
L; D-aminopeptidaza; peptidoglikan monomer; serum zamorčića
nije evidentirano
engleski
Isolation of enzyme L, D-aminopeptidase from guinea pig serum (Cavia porcellus)
nije evidentirano
L; D-aminopeptidase; peptidoglycan monomer; guinea pig serum
nije evidentirano
Podaci o izdanju
47
02.06.2005.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Zagreb