Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus) (CROSBI ID 341348)

Ocjenski rad | diplomski rad

Hajduk, Ivana Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus) / Tomašić, Jelka (mentor); Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2005

Podaci o odgovornosti

Hajduk, Ivana

Tomašić, Jelka

hrvatski

Izolacija enzima L, D-aminopeptidaze iz seruma zamorčića (Cavia porcellus)

Enzim L, D-aminopeptidaza hidrolizira vezu između L-alanina i D-izoglutamina u pentapeptidu L-Ala-D-izoGln-mezoDAP-D-Ala-D-Ala. Aminopeptidaza je izolirana iz seruma zamorčića kombinacijom različitih kromatografskih tehnika. Enzim je pročišćen 800 puta a enzimska aktivnost pročišćenog uzorka je iznosila 16% od početne aktivnosti seruma. Molekulska masa nativnog enzima je određena pomoću HPLC metode i iznosi oko 177 kDa.

L; D-aminopeptidaza; peptidoglikan monomer; serum zamorčića

nije evidentirano

engleski

Isolation of enzyme L, D-aminopeptidase from guinea pig serum (Cavia porcellus)

nije evidentirano

L; D-aminopeptidase; peptidoglycan monomer; guinea pig serum

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

02.06.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano