Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Republika Srpska Krajina na području Republike Hrvatske 1990.-1991.-1995. (secesija, glavne značajke i slom) (CROSBI ID 341334)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Barić, Nikica Republika Srpska Krajina na području Republike Hrvatske 1990.-1991.-1995. (secesija, glavne značajke i slom) / Radelić, Zdenko (mentor); Zagreb, Filozofski fakultet u Zagrebu, . 2004

Podaci o odgovornosti

Barić, Nikica

Radelić, Zdenko

hrvatski

Republika Srpska Krajina na području Republike Hrvatske 1990.-1991.-1995. (secesija, glavne značajke i slom)

Disertacija prikazuje nastanak, glavne značajke postojanja i uzroke sloma Republike Srpske Krajine. Ona je nastala u sklopu raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i osamostaljivanja Republike Hrvatske. U sklopu politike srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića u Hrvatskoj je pokrenuta pobuna znatnog dijela srpske zajednice. Srpski pobunjenici su u suradnji s Jugoslavenskom narodnom armijom izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku i na područjima koja su okupirali i nadzirali proglasili su Srpsku Krajinu. Ona je postojala do 1995., kada su pobunjena-okupirana područja u akcijama hrvatskih vojnih i policijskih snaga reintegrirana u sastav Hrvatske.

Republika Srpska Krajina; Domovinski rat; Hrvatska; Srbija; Jugoslavija; Srbi u Hrvatskoj

nije evidentirano

engleski

Republic of Serb Krajina on the territory of the Republic of Croatia, 1990-1991-1995 (secession, main characteristics and fall)

nije evidentirano

Republic of Ser Krajina; Croatian war for independence; Croatia; Serbia; Yugoslavia; ethnic Serbs in Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

392

22.11.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Filozofski fakultet u Zagrebu

Zagreb

Povezanost rada

Povijest