Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem (CROSBI ID 341016)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Pandža, Marija
Miloš, Mladen
Jukić, Mila
hrvatski
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak oslobođenih hlapljivih aglikona iz muškatnog oraščića (Myristica fragrans) u usporedbi s njegovim eteričnim uljem
Izvršena je izolacija i identifikacija kemijskih spojeva u eteričnom ulju i glikozidno vezanih hlapljivih spojeva iz muškatnog oraščića. Ispitan je antioksidacijski kapacitet eteričnog ulja i enzimski oslobođenih aglikona. Testiranje je urađeno s dvije metode: DPPH (2, 2'-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical scavenging method) i FRAP (ferric reducing / antioxidant power assay).
aglikoni; glikozidi; eterično ulje; antioksidacijski učinak
nije evidentirano
engleski
Chemical composition and antioxidant activity of liberated volatile aglycones of Myristica fragrans in comparison with its essential oil
nije evidentirano
aglycones; glycosides; essential oil; antioxidant activity
nije evidentirano
Podaci o izdanju
55
07.02.2005.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split