Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.) (CROSBI ID 112447)

Prilog u časopisu | stručni rad

Konjević, Dean Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 7 (2005), 1; 46-49-x

Podaci o odgovornosti

Konjević, Dean

hrvatski

Slatka tajna lovačke kuhinje-jazavac obični ( Meles meles L.)

Jazavac je naša autohtona divljač iz porodice Kuna. Iako se danas jazavac vrlo rijetko lovi i konzumira, ipak se njegovo meso može koristiti u ljudskoj prehrani na nekoliko načina. Osnovne metode lova tijekom lovne sezone čine prikradanje, doček kod jazbine ili na polju, te sve rjeđe jamarenje i iskapanje. Po ulovu se jazavac obvezno mora podvrći veterinarsko-sanitarnom pregledu te mu je potrebno što prije odstraniti mirisne žlijezde. Pretraga na trihinelozu se ne smije izostaviti. Meso jazavca se najčešće konzervira i priprema postupkom sušenja i dimljenja, a nešto rjeđe i kao pečenje ili gulaš.

jazavac; divljač; lov; pregled na trihinelozu; meso jazavca

nije evidentirano

engleski

Sweet delicacy from hunter's kitchen-badger (Meles meles L.)

nije evidentirano

badger; game; hunt; analysis on trichinelosis; badger meat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

7 (1)

2005.

46-49-x

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada




Veterinarska medicina