Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Značaj malih poslovnih sustava u konkurentnoj igri (CROSBI ID 750083)

Druge vrste radova | rukopis

Šergo, Zdravko ; Tomčić, Zdenko Značaj malih poslovnih sustava u konkurentnoj igri // Zbornik radova u tisku, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč. 1998.

Podaci o odgovornosti

Šergo, Zdravko ; Tomčić, Zdenko

hrvatski

Značaj malih poslovnih sustava u konkurentnoj igri

Organizacijska anarhija kao dominanta u gospodarskom tkivu producira efikasniji konkurenski ustroj a time i viši prosperitet. Rastući broj malih tvrtki indikator je rasta "organizacijske anarhije". U modelu više konkurente prednosti akceleracija "vezane i podržavajuće proizvodnje". Sadašnje stanje u Hrvatskoj u tom pogledu ne zadovoljava. Modelirana je efikasnost turističko-ugostiteljske grane kroz kombinaciju strategije unutrašnje poduzetnosti i jačanje komparativne pozicije. Strategijom unutrašnje poduzetnosti decentraliziraju se inertni, tromi, i nepoduzetni veliki poslovni sistemi. Prikazan je i opći financijski model same strategije.

model; strategija; malo poduzeće

nije evidentirano

engleski

The Meaning Of Small Business Systems in the Competitive Game

nije evidentirano

model; strategy; small company

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova u tisku, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

1998.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija