Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 184613

Utjecaj učitelja/odgojitelja na kvalitetan razvoj djece i mladih


Novosel, Ivanka; Rončević, Snježana; Prskalo Ivan
Utjecaj učitelja/odgojitelja na kvalitetan razvoj djece i mladih // Djetinjstvo, razvoj i odgoj / Bacalja, Robert (ur.).
Zadar: Sveučilište u zadru, Stručni odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja predškolske djece, 2003. str. 181-191 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Utjecaj učitelja/odgojitelja na kvalitetan razvoj djece i mladih
(The Effect Teachers Have on the Quality Development of Children and Young People)

Autori
Novosel, Ivanka ; Rončević, Snježana ; Prskalo Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Djetinjstvo, razvoj i odgoj / Bacalja, Robert - Zadar : Sveučilište u zadru, Stručni odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja predškolske djece, 2003, 181-191

Skup
Znanstveno-stručni skup Zadar-Nin

Mjesto i datum
Zadar - Nin, Hrvatska, 23-24.5.2003

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Glazbena pedagogija; odgojno-obrazovni proces; slušanje glazbe; nastavni program; glazbena tradicija; umjetničke i estetske vrijednosti
(Music pedagogy; educational process; listening to music; curriculum; music tradition; artistic and aesthetic qualities)

Sažetak
Članak analizira utjecaj učitelja - odgajatelja na kvalitetan razvoj djece i mladih te odgovornost glazbene predagogije u procesu izgradnje estetskog senzibiliteta pojedinca u novoj koncepciji nastave glezbe kojoj je cilj stvaranje istinskog ljubitelja i kritičkog slušatelja glazbe. U istraživanju na uzorku od 60 studenata podijeljenom u dva subuzorka po 30 studenata temeljem pripadnosti na dva učiteljska učilišta u Zadru i Petrinji primijenjena je metoda ankete. Podaci su obrađeni osnovnim statističkim metodama uključujući i grafički prikaz, a značajnost razlike postotaka provjeravanja je ispitana sa "t testom", korisnički program "statistica 6.0". Cilj rada je bio utvrditi znanja stavove i interese studenata prema glazbenim sadržajima i glazbi, uopće, na ova dva zemljopisno udaljena učiteljska učilišta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA