Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Novopriznata sorta soje - ANICA (CROSBI ID 750047)

Druge vrste radova | ostalo

Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra Novopriznata sorta soje - ANICA // Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva R. Hrvatske broj 525029801/193. 1998.

Podaci o odgovornosti

Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra

hrvatski

Novopriznata sorta soje - ANICA

Novopriznata sorta soje Glycine max (L) Merrill Poljoprivrednog instituta u Osijeku je sorta Anica koja se prema dužini vegetacije svrstava u ranu I grupu zriobe. Tijekom 1995., 1996. i 1997. na lokacijama Čepin (Donji Miholjac), Osijek, Šašinovečki Lug i Zagreb ispitivana je ova sorta pod šifrom OS-39 kroz Sortne komisijske pokuse R. Hrvtaske, u okvirima pokusa za I grupu zriobe sa standardnom sortom Drina. Primarna vrijednost za priznavanje ovog kultivara bio je njegov veliki potencijal uroda zrna, značajno veći od standarda te veća otpornost na polijeganje i glavne bolesti, kao i veći sadržaj ulja i bjelančevina u zrnu.

OS-39; nova sorta soje; Anica

nije evidentirano

engleski

The newly recognized soybean cultivar - ANICA

nije evidentirano

OS-39; new soybean cultivar; Anica

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva R. Hrvatske broj 525029801/193

1998.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)