Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Production of Zagreb's dry cheese (CROSBI ID 340570)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dolenčić, Iva Production of Zagreb's dry cheese / Kalit, Samir (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Dolenčić, Iva

Kalit, Samir

engleski

Production of Zagreb's dry cheese

Sušeni sir je autohtoni sir posavske Hrvatske koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Proizvodnja sušenog sira pokušala se realizirati u industrijskim uvjetima. Pokusna proizvodnja je uključila četiri varijante na temelju kojih se željelo ocijeniti koji sir svojim sastavom i osobinama najbliže odgovara siru proizvedenom na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. S obzirom na sadržaj masti u siru varijanta četiri u kojoj je određen sadržaj masti u mlijeku za sirenje 9% najviše odgovara izvornoj tehnologiji proizvodnje sušenog sira na OPG. Sadržaj suhe tvari u varijanti četiri (43, 01%) najviše odgovara izvornoj tehnologiji proizvodnje sušenog sira na OPG. Oblik sušenog sira je pogača, visine 5 cm i promjera 15 cm. Dimljeni sir je tamnožute, a nedimljeni blijedožute boje. Na prerezu nema oči, izražena je listavost, bijelo do blijedožute boje. Okus sira je svježe kiseo, slabo do intenzivnije slan izražene arome po dimu (kod dimljene varijante).

autochthonous cheese; Zagreb's dry cheese

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

17.09.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada




Poljoprivreda (agronomija)