Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Novopriznati kultivar soje - IKA (CROSBI ID 750046)

Druge vrste radova | ostalo

Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra Novopriznati kultivar soje - IKA // Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH, broj 525029801/194. 1998.

Podaci o odgovornosti

Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra

hrvatski

Novopriznati kultivar soje - IKA

Novostvoreni kultivar soje Glycine max (L) Merrill Poljoprivrednog instituta Osijek je kultivar Ika. Tijekom 1995., 1996. i 1997. godine na lokacijama: Čepin (Donji Miholjac), Osijek, Šašinovečki Lug i Zagreb u Sortnim komisijskim pokusima ova sorta je ispitivana pod šifrom OS-55 u usporedbi sa standardnom sortom soje Drina u okviru I grupe zriobe. Na temelju razmatranja obrađenih rezultata trogodišnjeg ispitivanja proizvodnih svojstava ove sorte u poljskim uvjetima na više lokaliteta Povjerenstvo za priznavanje sorti ratarskog bilja, povrća i cvijeća pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva R Hrvatske, priznalo je ovu sortu kao novostvorenu sortu soje pod nazivom IKA. Rezultati ispitivanja su pokazali da ova sorta u bitnim svojstvima nadmašuje standardnu sortu i to u prinosu zrna, otpornosti na polijeganje i glavne bolesti, a ima i veći sadržaj ulja i bjelančevina u zrnu.

OS-55; nova sorta soje; Ika

nije evidentirano

engleski

The newly recognized soybean cultivar - IKA

nije evidentirano

OS-55; new soybean cultivar; Ika

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH, broj 525029801/194

1998.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)