Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 182755

Mlijeko od farme do mljekare


Havranek , Jasmina; Rupić, Vlatko
Mlijeko od farme do mljekare, Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2003 (Udžbenik)


Naslov
Mlijeko od farme do mljekare
(Milk from farm to processing)

Autori
Havranek , Jasmina ; Rupić, Vlatko

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udžbenik, znanstvena

Izdavač
Hrvatska mljekarska udruga

Grad
Zagreb

Godina
2003

Stranica
238

ISBN
953-96089-7-X

Ključne riječi
Mlijeko; kvaliteta; higijena; sigurnost; proizvodnja mlijeka
(Milk; quality; hygiene; safety; milk processing)

Sažetak
Mlijeko i mliječni proizvodi pripadaju skupini osnovnih nezamjenjivih namirnica u prehrani ljudi. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu, a to je kvalitetno mlijeko. Tehnologija proizvodnje mlijeka najsloženiji je tehnološki proces u stočarstvu na koji utječe mnoštvo različitih čimbenika. Ovim izdanjem nastojali smo objediniti sve čimbenike vezane na tehnologiju proizvodnje mlijeka, mužnju, postupke s mlijekom nakon mužnje, kontrolu kakvoće mlijeka, bolesti vimena i njihovu dijagnostiku, hranidbu i njen utjecaj na kakvoću mlijeka, načine držanja krava, higijenu staja i mikroklimu, sustave i svu opremu za mužnju, znači sve što utječe na količinu, kemijski sastav i higijensku ispravnost mlijeka za potrošnju i dobivanje kvalitetnih mliječnih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0178016
0178022
0178023

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb