Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Technology of cheeses production and protection of autochthonous cheeses on Primorsko-Goranska region (CROSBI ID 504143)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad

Štimac, Mihovil ; Kalit, Samir ; Lukač-Havranek, Jasmina ; Brajan, Mladen ; Prpić, Zvonimir Technology of cheeses production and protection of autochthonous cheeses on Primorsko-Goranska region // Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj : zbornik predavanja / Barać, Zdravko (ur.). Zagreb: Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2003. str. 48-73

Podaci o odgovornosti

Štimac, Mihovil ; Kalit, Samir ; Lukač-Havranek, Jasmina ; Brajan, Mladen ; Prpić, Zvonimir

engleski

Technology of cheeses production and protection of autochthonous cheeses on Primorsko-Goranska region

Na području Primorsko-goranske županije proizvodi se nekoliko poznatih autohtonih sireva: Krčki, Creski i Grobnički sir. Sirevi se proizvode iz nepasteriziranog mlijeka, a specifičnost im daje: klima, zemljopisni položaj, tlo, voda, botanički sastav prirodnih livada i pašnjaka, pasmina stoke te tradicionalne navike i običaji lokalnog stanovništva. Rad obrađuje zaštitu izvornosti te tehnologiju proizvodnje.

autochthonous cheese technology; protection

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

48-73.

2003.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj : zbornik predavanja

Barać, Zdravko

Zagreb: Hrvatski stočarski selekcijski centar

ISSN1845-5271

Podaci o skupu

Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.

pozvano predavanje

09.10.2003-10.10.2003

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)