Technology of cheeses production and protection of autochthonous cheeses on Primorsko-Goranska region (CROSBI ID 504143)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Štimac, Mihovil ; Kalit, Samir ; Lukač-Havranek, Jasmina ; Brajan, Mladen ; Prpić, Zvonimir
engleski
Technology of cheeses production and protection of autochthonous cheeses on Primorsko-Goranska region
Na području Primorsko-goranske županije proizvodi se nekoliko poznatih autohtonih sireva: Krčki, Creski i Grobnički sir. Sirevi se proizvode iz nepasteriziranog mlijeka, a specifičnost im daje: klima, zemljopisni položaj, tlo, voda, botanički sastav prirodnih livada i pašnjaka, pasmina stoke te tradicionalne navike i običaji lokalnog stanovništva. Rad obrađuje zaštitu izvornosti te tehnologiju proizvodnje.
autochthonous cheese technology; protection
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
48-73.
2003.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj : zbornik predavanja
Barać, Zdravko
Zagreb: Hrvatski stočarski selekcijski centar
ISSN1845-5271
Podaci o skupu
Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.
pozvano predavanje
09.10.2003-10.10.2003
Opatija, Hrvatska