Najčešće pogreške u tehnologiji proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG). (CROSBI ID 504141)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Kalit, Samir
hrvatski
Najčešće pogreške u tehnologiji proizvodnje autohtonih sireva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG).
Kroz višegodišnji rad u istraživanju i razvijanu tehnologija proizvodnje autohtonih sireva na OPG došlo se do različitih spoznaja o pogreškama u proizvodnji sira. Najčešće pogreške nastaju: uslijed neodgovarajuće mikrobiološke kakvoće mlijeka za sirenje (rano i kasno nadimanje sira), pogreške zakiseljavanja, pogreške prešanja, pogreške u salamurenju sira, pogreške nastale usljed rasta kvasaca i korineformnih bakterija po površini sira.
autohtoni sirevi; tehnologija; pogreške
nije evidentirano
engleski
The most frekvency faults in technology of autochthonous cheeses on family farms
nije evidentirano
autochthonous cheese; technology; faults
nije evidentirano
Podaci o prilogu
63-73-x.
2003.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik predavanja. "Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj"
Barač, Zdravko
Opatija: HLAD - Papirna konfekcija, Pluska
Podaci o skupu
Peto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.
pozvano predavanje
09.10.2003-10.10.2003
Opatija, Hrvatska