Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnološko - ekonomski efekti restrukturiranja i preseljenja proizvodnjena novu lokaciju poduzeća Jadran d.d (CROSBI ID 755603)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Ujević, Darko ; Rogale, Dubravko ; Petrunić, Igor ; Rezo, Ante Tehnološko - ekonomski efekti restrukturiranja i preseljenja proizvodnjena novu lokaciju poduzeća Jadran d.d // Elaborat za tvrtku Jadran d.d.. 2004.

Podaci o odgovornosti

Ujević, Darko ; Rogale, Dubravko ; Petrunić, Igor ; Rezo, Ante

hrvatski

Tehnološko - ekonomski efekti restrukturiranja i preseljenja proizvodnjena novu lokaciju poduzeća Jadran d.d

U poduzeću Jadran d.d. izvedena je analiza postojećeg stanja. Utvrđeni su limitirajući proizvodni faktori na staroj lokaciji te analiziran instalirani strojni park. Dat je osvrt na realiziranu proizvodnju u periodu 2001-2003., na stanje informatičke tehnologije, na organizacijsku shemu proizvodnog sektora, energente i tehnološki fluid, instalirane strojeve i uređaje, na prostor i infrastrukturu, norme, broja radnika po radnim mjestima. Prikazani su uvjeti za funkcionalnost proizvodnih linija u izradi muških, ženskih i dječjih čarapa. Napravljen je perspektivni plan proizvodnje i snimak stanja i analiza nove lokacije Jadrana d.d., kao i analiza sirovina i tržišta, radne snage, organizacije procesa proizvodnje i raspored opreme. Dana je sistematska metodologija planiranja rasporeda opreme, utvrđen je tijek proizvodnog procesa te su načinjeni dijagrami prostornog odnosa. Analiziran je problem unutrašnjeg transporta i rukovanje materijalom te projektiran novi sustav unutrašnjeg transporta.

tehnološko-ekonomski utjecaj; restrukturiranje; preseljenje proizvodnje

nije evidentirano

engleski

Technological and economical impact of restructuring and displacement of production at new location in Jadran d.d.

nije evidentirano

Technological and economical impact; restructuring; displacement of production

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Elaborat za tvrtku Jadran d.d.

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Tekstilna tehnologija