Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka (CROSBI ID 503788)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Samaržija, Dubravka
hrvatski
Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka
U cilju zaštite autohtonosti ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka, u radu su opisani kriteriji kvalitete kojima ti sirevi moraju udovojiti Sistematski su obrađene najčešće bakteriološke pogreške, te su detaljano opisani izvori kontaminacije, izgled pogreše sira uz slikovni prikaz i načini koji se koriste u njihovom sprečavanju.
ovčji sirevi; bakterije uzročnici kvarenja; sprečavanje
nije evidentirano
engleski
Spoilage-causing bacteria of traditional made cheeses produced from raw sheep milk
nije evidentirano
sheep cheeses; spilage bacteria; prevention
nije evidentirano
Podaci o prilogu
70-78-x.
2004.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja
HSC
Zagreb: HLAD-Pluska
Podaci o skupu
Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva
predavanje
21.10.2004-22.10.2004
Poreč, Hrvatska