Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka (CROSBI ID 503788)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Samaržija, Dubravka Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC (ur.). Zagreb: HLAD-Pluska, 2004. str. 70-78-x

Podaci o odgovornosti

Samaržija, Dubravka

hrvatski

Mikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka

U cilju zaštite autohtonosti ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka, u radu su opisani kriteriji kvalitete kojima ti sirevi moraju udovojiti Sistematski su obrađene najčešće bakteriološke pogreške, te su detaljano opisani izvori kontaminacije, izgled pogreše sira uz slikovni prikaz i načini koji se koriste u njihovom sprečavanju.

ovčji sirevi; bakterije uzročnici kvarenja; sprečavanje

nije evidentirano

engleski

Spoilage-causing bacteria of traditional made cheeses produced from raw sheep milk

nije evidentirano

sheep cheeses; spilage bacteria; prevention

nije evidentirano

Podaci o prilogu

70-78-x.

2004.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja

HSC

Zagreb: HLAD-Pluska

Podaci o skupu

Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva

predavanje

21.10.2004-22.10.2004

Poreč, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)