Primarne arome (monoterpeni) u moštu i vinu s posebnim osvrtom na Malvaziju istarsku (CROSBI ID 503682)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Radeka, Sanja ; Peršurić, Đordano ; Staver, Mario
hrvatski
Primarne arome (monoterpeni) u moštu i vinu s posebnim osvrtom na Malvaziju istarsku
Monoterpeni su kemijski spojevi nazočni u grožđu, karakteristični za aromatske sorte vinove loze i glavni su nositelji primarne ili sortne arome. Za vinarsku i vinogradarsku praksu najznačajniji monoterpeni u formi alkohola su: linalol, geraniol, citronelol, nerol i terpineol. Po sadržaju monoterpenske komponente Malvazija istarska spada u grupu poluaromatičnih sorata izraženog cvjetnog aromatskog potencijala.
Primarna (sortna) aroma; monoterpeni; Malvazija istarska
nije evidentirano
engleski
Varietal aroma (monoterpenes) in must and wine with special reference to Istrian Malvasia
nije evidentirano
Varietal aroma; monoterpenes; Istrian Malvasia
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Godišnja skupština Društva enologa Hrvatske
pozvano predavanje
07.11.2003-07.11.2003
Zagreb, Hrvatska