Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 179241

Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici


Primorac, Jakša
Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici // Sir: tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.).
Zagreb: Pučko otvoreno učilište, 2003.


Naslov
Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici
(Cheese production in the surroundings of Dubrovnik)

Autori
Primorac, Jakša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
Sir: tradicija i običaji

Urednik/ci
Obad, Željko

Izdavač
Pučko otvoreno učilište

Grad
Zagreb

Godina
2003

Raspon stranica

ISBN
ISBN 953-6054-80-9

Ključne riječi
sir, proizvodnja, Dubrovnik, Konavle, Dubrovačko primorje
(cheese, production, Dubrovnik, Konavle, Dubrovačko primorje)

Sažetak
U širem poglavlju koje potpisuje Jasna Andrić i suradnici (str. 15-52), na stranicama 42 i 43 nalazi se stručni prilog o tradicijskoj proizvodnji sira u dubrovačkoj okolici (Konavle i Dubrovačko Primorje) koji je napravio Jakša Primorac na temelju vlastitog terenskog ispitivanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0101501

Ustanove
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti

Profili:

Avatar Url Jakša Primorac (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Primorac, Jakša
Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici // Sir: tradicija i običaji / Obad, Željko (ur.).
Zagreb: Pučko otvoreno učilište, 2003.
Primorac, J. (2003) Proizvodnja sira u dubrovačkoj okolici. U: Obad, Ž. (ur.) Sir: tradicija i običaji. Zagreb, Pučko otvoreno učilište.
@inbook{inbook, author = {Primorac, J.}, editor = {Obad, \v{Z}.}, year = {2003}, pages = {159}, keywords = {cheese, production, Dubrovnik, Konavle, Dubrova\v{c}ko primorje}, isbn = {ISBN 953-6054-80-9}, title = {Cheese production in the surroundings of Dubrovnik}, keyword = {cheese, production, Dubrovnik, Konavle, Dubrova\v{c}ko primorje}, publisher = {Pu\v{c}ko otvoreno u\v{c}ili\v{s}te}, publisherplace = {Zagreb} }