Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 178667

Prehrambene tradicije


Muraj, Aleksandra
Prehrambene tradicije // Hrvatska tradicijska kultura = Croatian Folk Culture / Vitez, Zorica (ur.).
Zagreb: Institut za etnologiju i folkoristiku, 2004. str. 295-308


Naslov
Prehrambene tradicije
(Traditional nourishment)

Autori
Muraj, Aleksandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Hrvatska tradicijska kultura = Croatian Folk Culture

Urednik/ci
Vitez, Zorica

Izdavač
Institut za etnologiju i folkoristiku

Grad
Zagreb

Godina
2004

Raspon stranica
295-308

ISBN
953-6020-25-4

Ključne riječi
Tradicijska prehrana, Hrvatska
(Traditional nourishment, Croatia)

Sažetak
Iz seljačkog kulinarstva kakvo je prevladavalo u četiri hrvatska kulturno-geografska područja, a bilo je u primjeni u razdoblju od kraja 19. do sredine 20. st., predočeni su kulinarski postupci i uređaji te ona svakodnevna i blagdanska jela koja su etnološki relevantna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0189006

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Autor s matičnim brojem:
Aleksandra Muraj, (32786)