Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida (CROSBI ID 340250)

Ocjenski rad | diplomski rad

Štimac, Lidija Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida / Grba, Slobodan (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Štimac, Lidija

Grba, Slobodan

hrvatski

Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida

U ovom radu ispitivan je utjecaj različitih koncentracija mangan-klorida u melasnoj i saharoznoj podlozi tijekom alkoholne fermentacije. Fermentacije su provedene u semiaerobnim uvjetima na rotacionoj tresilici, sa i bez dodatka mangan-klorida u podlogu, sa svježim pekarskim kvascem S. cerevisiae i pekarskim kvascem umnoženim u sintetskoj podlozi.

mikroelementi; mangan

73/03

engleski

Kinetic alcohol fermentation with yeast Saccharomyces cerevisiae in molasses and sucrose medium with addition of manganese-chloride

nije evidentirano

microelements; manganese

nije evidentirano

Podaci o izdanju

55

12.12.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija