Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 177412

Proteini soje u humanoj prehrani


Colić Barić, Irena
Proteini soje u humanoj prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: AMZH, 1999. str. 75-92


Naslov
Proteini soje u humanoj prehrani
(Soybean proteins in human nutrition)

Autori
Colić Barić, Irena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni

Knjiga
Proteini u prehrani i dijetetici

Urednik/ci
Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado

Izdavač
AMZH

Grad
Zagreb

Godina
1999

Raspon stranica
75-92

ISBN
953-96682-8-X

Ključne riječi
proteini soje
(soybean proteins)

Sažetak
Zbog svoje visoke prehrambene vrijednosti soja ima sve veće značenje u humanoj prehrani. Prehrambeni proizvodi na osnovi proteina soje danas su vrlo zastupljeni u humanoj prehrani kako istočnih tako i zapadnih zemalja. U novije vrijeme soja postaje značajna i zbog svojih nenutritivnih komponenti, koje sudjeluju u prevenciji mnogih bolesti moderne civilizacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Irena Colić-Barić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Colić Barić, Irena
Proteini soje u humanoj prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: AMZH, 1999. str. 75-92
Colić Barić, I. (1999) Proteini soje u humanoj prehrani. U: Živković, R., Biđin, Z. & Oberiter, V. (ur.) Proteini u prehrani i dijetetici. Zagreb, AMZH, str. 75-92.
@inbook{inbook, author = {Coli\'{c} Bari\'{c}, I.}, year = {1999}, pages = {75-92}, keywords = {soybean proteins}, isbn = {953-96682-8-X}, title = {Soybean proteins in human nutrition}, keyword = {soybean proteins}, publisher = {AMZH}, publisherplace = {Zagreb} }