Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva (CROSBI ID 742089)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Duraković, Senadin ; Delaš, Frane ; Stilinović, Božidar ; Duraković, Lejla
Duraković, Senadin
hrvatski
Moderna mikrobiologija namirnica-knjiga prva
Unutar discipline mikrobiologije, polje mikrobiologija namirnica najšire je područje istraživanja predmet kojega obuhvaća:velik raspon mikroba, uključujući bakterije koje uzrokuju kvarenje, fermentacijske bakterije, probiotičke i patogene bakterije, plijesni, kvasce, viruse i parazitske protozoa ; raznolik sastav namirnica i krme ; širok spektar okolišnih parametara što utječu na mikrobni rast, razmnožavanje i preživljavanje.U mikrobiologiji namirnica uočljiv je golem broj znanstvenih pristupa u rasponu od vrlo primjenjivih istraživanja rasta, razmnožavanja i preživljavanja m ikroba podrijetla iz namirnica i krme do temeljnih studija o mehanizmima patogenosti škodljivih mikroba podrijetla iz namirnica.
Mikrobi; namirnice; mikrobno kvarenje
nije evidentirano
engleski
Modern Food Microbiology-book one
nije evidentirano
Microbes; food; microbial spoilage
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Kugler
442
2002.
nije evidentirano
objavljeno
953-97472-6-0