Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dopunska analiza statičke čvrstoće reflektorskih stupova Zračne luke Zagreb d.o.o. (CROSBI ID 755259)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Jerbić, Bojan ; Semenski, Damir ; Hrman, Miljenko ; Bakić, Ante Dopunska analiza statičke čvrstoće reflektorskih stupova Zračne luke Zagreb d.o.o. // -. 2004.

Podaci o odgovornosti

Jerbić, Bojan ; Semenski, Damir ; Hrman, Miljenko ; Bakić, Ante

hrvatski

Dopunska analiza statičke čvrstoće reflektorskih stupova Zračne luke Zagreb d.o.o.

Proračun predstavlja nadopunu izvještaja iz prosinca 2003. godine. Na zahtjev naručioca izvršene su dodatne simulacije za jedan od stupova i to na sljedeći način: Proračun čvrstoće i stabilnosti u I. vjetrovitoj zoni Proračun čvrstoće i stabilnosti u III. vjetrovitoj zoni U ovoj dopuni uzeta su u obzir sva poznata opterećenja koja se javljaju u zadanim uvjetima. Potrebno je napomenuti da je analiza ograničena samo na statičko opterećenje i ne uzima u obzir dinamičke pojave koje se javljaju u stvarnosti, a mogu biti uzrokovane promjenljivim vanjskim utjecajima (opterećenjem) i vibracijama stupa koje se mogu javljati i pri stalnom opterećenju uslijed neravnomjernog opstrujavanja vjetra (tzv. Karmanovi vrtlozi).

čvrstoća stupova; korozija; metoda konačnih elemenata

nije evidentirano

engleski

Additonal strnagth reflector post analysis of the Airport Zagreb

nije evidentirano

post strength; corrosion; finite element method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

-

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija