Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 172846

The Effects Of Different Wine Beverages And Ethanol On Plasma Antioxidant Capacity And Level Of Urates


Musić, Ivana; Modun, Darko; Salamunić, Ilza; Katalinić, Višnja; Boban, Mladen; Kozina, Bernard
The Effects Of Different Wine Beverages And Ethanol On Plasma Antioxidant Capacity And Level Of Urates // Četvrti hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka ; u: Periodicum biologorum Vol 106 (2004) (S1)
Zagreb, Hrvatska, 2004. str. 116-116 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


Naslov
The Effects Of Different Wine Beverages And Ethanol On Plasma Antioxidant Capacity And Level Of Urates

Autori
Musić, Ivana ; Modun, Darko ; Salamunić, Ilza ; Katalinić, Višnja ; Boban, Mladen ; Kozina, Bernard

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Četvrti hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka ; u: Periodicum biologorum Vol 106 (2004) (S1) / - , 2004, 116-116

Skup
Hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem (4 ; 2004)

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, Rujan 2004

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Red wine; ethanol; plasma; antioxidant capacity; urates

Sažetak
Because polyphenolic-containing beverages in contrast to ethanol water solution induced an increase in FRAP plasma antioxidant capacity that was closely related with the increase of plasma urates, this study indicates that urates play a significant role in antioxidant capacity of human plasma related to red wine consumption.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Kemija, Temeljne medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Science Citation Index Expanded (SCI-EXP)
    • SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
  • Scopus