Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 171896

Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću


Ožanić, Ivana
Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću, Vinkovci: Gradski muzej Vinkovci, 2004 (monografija)


Naslov
Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću
(Cibalean cook-book of Olivia)

Autori
Ožanić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, strucna

Izdavač
Gradski muzej Vinkovci

Grad
Vinkovci

Godina
2004

Stranica
47

ISBN
953-70008-06-01

Ključne riječi
antika; kuhinja; recepti
(Roman period; cooking; recepits)

Sažetak
Knjiga sadrži rimske kulinarske recepte od predjela do začina: gustum (predjelo), mensae primae (glavno jele), mensae secunde (deserti), panis (kruh), vinum (vino) Condimenta (začini) i mjere.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Arheologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0130460
0130473

Ustanove
Filozofski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ivana Ožanić Roguljić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Ožanić, Ivana
Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću, Vinkovci: Gradski muzej Vinkovci, 2004 (monografija)
Ožanić, I. (2004) Olivijina cibalitanska kuharica, recepti rimskih autora prilagođeni 21. stoljeću. Vinkovci, Gradski muzej Vinkovci.
@book{book, author = {O\v{z}ani\'{c}, I.}, collectioneditor = {Iskra-Jano\v{s}i\'{c}, Ivana}, year = {2004}, pages = {47}, keywords = {Roman period, cooking, recepits}, isbn = {953-70008-06-01}, title = {Cibalean cook-book of Olivia}, keyword = {Roman period, cooking, recepits}, publisher = {Gradski muzej Vinkovci}, publisherplace = {Vinkovci} }