Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sexually transmitted diseases and infections (CROSBI ID 742056)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Lipozenčić, Jasna Sexually transmitted diseases and infections / Lipozenčić, Jasna (ur.). Zagreb: Medicinska naklada, 2003. 118..

Podaci o odgovornosti

Lipozenčić, Jasna

Lipozenčić, Jasna

engleski

Sexually transmitted diseases and infections

Tečaj trajne edukacije-Spolno prenosive bolesti i infekcije organizirala je Katedra za dermatovenerologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora pod pokroviteljstvom Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. Svrha je tečaja savladavanje problema u venerologiji kao integralnog dijela specijalizacije dermatologa, ali i kao interdisciplinarne grane medicine. Cilj je tečaja upoznati liječnike s novim spoznajama u etiologiji, patogenezi, prevenciji i pravilnom liječenju spolno prenosivih bolesti i infekcija (SPBI). U razvijenim zemljama svijeta adolescenti se educiraju o kontracepciji, no za prevenciju spolno prenosivih bolesti nije učinjeno puno. Znanje o SPBI dovodi do promjene u ponašanju spolno aktivne generacije. SPBI mora se dati prioritet kao javno zdravstvenom problemu. Tečaj je namjenjen ponajprije specijalistima i specijalizantim dermatovenerologije, obiteljskim liječnicima, infektolozima, mikrobiolozima, ginekolozima, te drugim specijalnostima koji se direkno bave tom problematikom. Temeljna je građa za kolegij Spolno prenosive bolesti u poslijediplomskoj nastavi iz Dermatovenerologije.

Sexually transmitted diseases; infections

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada

118

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti