Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Cjenovna konkurentnost organiziranih putovanja u 2004. godini. Ljetni odmorišni turizam u primorskim destinacijama (CROSBI ID 755019)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Vrdoljak-Šalamon, Blaženka ; Gatti, Petra ; Krešić, Damir Cjenovna konkurentnost organiziranih putovanja u 2004. godini. Ljetni odmorišni turizam u primorskim destinacijama // Institut za turizam. 2004.

Podaci o odgovornosti

Vrdoljak-Šalamon, Blaženka ; Gatti, Petra ; Krešić, Damir

hrvatski

Cjenovna konkurentnost organiziranih putovanja u 2004. godini. Ljetni odmorišni turizam u primorskim destinacijama

Kao glavni zaključak provedene opsežne analize može se istaknuti da je Hrvatska sa aranžmanima 14 dana boravka u hotelu s 3 zvjezdice, polupansionom koji uključuje zračni prijevoz ili su bez prevoza, konkurentna na svim emitivnim tržištima. Relativno mali raspon u kojima se kreću cijne takvih turističkih proizvoda govore da turoperatori u formiranju cijene provode čvrstu kalkulaciju smanjujući troškove prijevoza i smještaja. Mali rasponi prosječnih cijena također upućuju na to da je konkurencija na tržištu izrazito jaka. Na krajnji izbor putovanja i ciljnih destinacija sve više djeluju razni oblici specijalnih ponuda u kojima se u prvi plan stavljaju uštede koje dobiva potrošač.

turizam; organizirana putovanja; konkurentnost; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Package tours price competitiveness in year 2004. Summer holidays in maritime destinations

nije evidentirano

tourism; package tours; competitiveness; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam

2004.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija