Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta (CROSBI ID 339436)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Radivojević, Martina
Marić, Vladimir
hrvatski
Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta
Vino je po kemijskom sastavu složeni proizvod sastavljen od različitih organskih i anorganskih tvari. Kvaliteta vina ovisi o sastavu mošta i provođenju vinifikacije. U ovom radu su analizirani osnovni fizikalno-kemijski i organoleptički parametri bijelih vina proizvedenih od netaloženih i taloženih moštova. Za provođenje fizikalno-kemijskih analiza su primjenjene metode po pravilima O.I.V. Zadatak rada bio je utvrditi da li postoji značajna razlika u kvaliteti između vina kaja su proizvedena iz taloženih moštova u koja je dodan selekcionirani kvasac i vina proizvedenih iz netaloženih moštova u kojima je fermentacija provedena divljim sojevima kvasaca. Rezultati istraživanja su pokazali da se bolja kvaliteta vina postiže taloženjem mošta i dodatkom selekcioniranog kvasca.
kvaliteta; vino; taloženi mošt; netaloženi mošt
nije evidentirano
engleski
Influence of grape and must treatment on the quality of wine
nije evidentirano
quality; wine; settled must; non-settled must
nije evidentirano
Podaci o izdanju
49
11.02.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb