Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta (CROSBI ID 339436)

Ocjenski rad | diplomski rad

Radivojević, Martina Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta / Marić, Vladimir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Radivojević, Martina

Marić, Vladimir

hrvatski

Ovisnost kvalitete vina o načinu prerade grožđa i mošta

Vino je po kemijskom sastavu složeni proizvod sastavljen od različitih organskih i anorganskih tvari. Kvaliteta vina ovisi o sastavu mošta i provođenju vinifikacije. U ovom radu su analizirani osnovni fizikalno-kemijski i organoleptički parametri bijelih vina proizvedenih od netaloženih i taloženih moštova. Za provođenje fizikalno-kemijskih analiza su primjenjene metode po pravilima O.I.V. Zadatak rada bio je utvrditi da li postoji značajna razlika u kvaliteti između vina kaja su proizvedena iz taloženih moštova u koja je dodan selekcionirani kvasac i vina proizvedenih iz netaloženih moštova u kojima je fermentacija provedena divljim sojevima kvasaca. Rezultati istraživanja su pokazali da se bolja kvaliteta vina postiže taloženjem mošta i dodatkom selekcioniranog kvasca.

kvaliteta; vino; taloženi mošt; netaloženi mošt

nije evidentirano

engleski

Influence of grape and must treatment on the quality of wine

nije evidentirano

quality; wine; settled must; non-settled must

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

11.02.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija